Nemzetközi Agroturisztikai Fesztivál

2010. 06. 01-05. A Nemzetközi Agroturisztikai Fesztivál 2009-ben került először megrendezésre, melynek folytatásaként rendeztük mag az „Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában” című fesztiválsorozatot. A programban részt vettek magyar, román, szlovák és lengyel testvértelepüléseink.

Az öt napig tartó rendezvény nyitó napján vendégeink részt vehettek kerekasztal beszélgetésen, ahol az európaiságról, közös ügyekről, fejlesztési és együttműködési lehetőségekről esett szó.

A konferencián bemutatkoztak a szlovák, szerb, lengyel, erdélyi- és magyarországi települések: Ragyolc, Otmuchów, Sedziejowice, Palics, Karácsonyfalva, Kozárd, Szarvasgede, Varsány. A konferencián résztvevők megismerték egymás országait, szűkebb környezetüket. Az együttműködésekről és a határon átnyúló kapcsolatok fontosságáról, a vidékfejlesztésben rejlő lehetőségekről esett szó. A Falusi Vendéglátók Nógrád Megyei Egyesületének elnöke ismertette a Magyarországi elképzeléseket, melyek várhatóan gyökeres változást hoznak a falusi vendéglátók tevékenységében.